europese unie logo efro logo
facebook instagram linkedin youtube youtube
localeschooser NL

Wintervakantie

MET HET HELE GEZIN OP WINTERSPORT

Meerdaagse

Oostenrijk

5-80j

MET HET HELE GEZIN OP WINTERSPORT

Verleg deze winter samen met je ouders, broers en zussen je grenzen. Neem deel aan de familie skivakantie van To Walk Again in Kitzsteinhorn Kaprun. Sneeuw gegarandeerd! Deze vakantie is voor personen met een fysieke beperking en hun gezin. 

WIE

Iedereen met een fysieke beperking tussen 5 en 80 jaar kan met ons mee gaan (zit)skiën of aangepast staand skiën.

Familie en vrienden zijn dus zéker welkom om mee te gaan en verblijven in hetzelfde hotel.  Deze laatste kunnen bij hun inschrijving kiezen of ze een skipas wensen te bestellen of niet.

Het is dus mogelijk om mee te gaan als begeleider op skivakantie, maar zelf niet te gaan skiën.

 DATUM

We organiseren dit jaar 2 (zit)skivakanties:

  • 1e Skivakantie (06/03/2021 –  14/03/2021 = tussen Krokus- & Pasen) *
  • 2e Skivakantie (10/04/2021 – 18/04/2021 = 2e week Paasvakantie) *

* Beide skivakanties gaan pas door indien er minstens 10 deelnemers zich hebben ingeschreven.

 PLANNING

1e dag skiën

We komen op zondagochtend toe in ons hotel. We laden de bus uit, ontbijten, richten onze kamer in en staan ’s middags al op de piste!

De rest van de week skiën we 5 volle dagen. In totaal skiën we dus 5,5 dagen.  

Vertrek terug naar België

Na 5,5 dag geskied te hebben, glijden we op vrijdagmiddag voor een laatste keer de berg naar beneden. Zaterdag brengen we de dag door in het stadje en zorgen we voor een leuke dagactiviteit.

Na het avondeten vertrekken we met de bus terug naar België, waar we zondagochtend zullen arriveren, moe en voldaan van deze prachtige reis.

 VERVOER

Je kan kiezen of je met de bus of met eigen vervoer op (zit)skivakantie gaat:

  1. Met de bus

De bus heeft twee opstapplaatsen: Gent Brugge & Westerlo. De mogelijkheid om in een bus stoel te zitten of om in je eigen rolstoel te blijven zitten. Deze keuze dien je in te geven bij je online inschrijving.

De bus vertrekt op zaterdag avond rond 17u in Gent Brugge en passeert rond 19u in Westerlo.

  1. Met eigen vervoer

Indien je met eigen vervoer naar Oostenrijk gaat, verwachten we je zondagochtend aan het ontbijt in het TWA-hotel!

Je bent dus volledig vrij om te kiezen of  (1) je zondagochtend arriveert of (2) je zaterdag al toekomt en in een hotel naar keuze blijft slapen of (3) zaterdag al toekomt en in het TWA-hotel blijft slapen.

Indien je zaterdag al in het TWA-hotel blijft overnachten (plus eventueel avondeten), zijn deze kosten voor je eigen rekening en dien je deze ter plekke te betalen. Weliswaar zal TWA de reservatie in orde maken zodat je zaterdagavond een slaapplek hebt in het TWA-hotel.

MATERIAAL & LESGEVERS

To Walk Again voorziet skimateriaal (met uitzondering van een ski helm!) voor alle deelnemers met een fysieke beperking. Ouders/familie/vrienden dienen dus hun eigen materiaal te voorzien of dit ter plekke te huren.

Er zijn ervaren zitski begeleiders mee uit België om de deelnemers doorheen de hele week te begeleiden: Lessen zitskiën en aangepast staand skiën met ervaren instructeurs van Anvasport en ervaren To Walk Again monitoren.

voor ouders/familie/vrienden worden er géén skilessen voorzien.

PRIJZEN

Incl. huur skimateriaal voor personen met een beperking (uitzondering: ski helm) , 5,5-daagse skipas, halfpension, busvervoer

  • °2016 - °2008: 690 euro
  • °2007 - °2005: 755 euro
  • °2004 - 1941: 830 euro

KINESISTEN

We nemen Belgische kinesisten mee op onze skivakantie. Hierdoor is het mogelijk om twee keer kinesitherapie te krijgen tijdens de skivakantie.

HOTEL

Ons Hotel Grüner Baum is gelegen in Zell am See en is een smaakvol ingericht hotel met comfortabele kamers die rolstoeltoegankelijk zijn. Je verblijft in kamers van 2 tot 5 personen. Douche en wc zijn steeds aanwezig op de kamer.

Het hotel beschikt over een lounge met receptie, een lift en gratis wifi. In de bio sauna, Finse sauna en ontspanningsruimte kan je tot rust komen na het skiën.

's Morgen verwennen de medewerkers van hotel Grüner Baum ons met een lekker ontbijtbuffet, 's avonds staat er een 4-gangenmenu klaar.

Locatie

Oostenrijk – Sell am See