europese unie logo efro logo
facebook instagram linkedin youtube youtube
localeschooser NL

Ambassadeurs

Wederzijds respect en vertrouwen

Het verhaal van Marc Herremans

28 januari 2002. Een dag in de sportgeschiedenis die niemand snel zal vergeten. De ambitieuze triatleet Marc Herremans kwam zwaar ten val tijdens een fietstraining op het eiland Lanzarote. We weten allemaal hoe het verhaal eindigt… Zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn. "Ik werd wakker in een ander lichaam."

Bijna twee jaar na zijn fietsongeval stichtte Marc de Foundation To Walk Again. Zestien jaar later is de organisatie uitgegroeid tot dé referentie bij uitstek waar mensen met een fysieke beperking in een veilige en positieve omgeving worden uitgedaagd via sport en beweging om hun levenskwaliteit (opnieuw) te maximaliseren.

Zonder Marc was er geen To Walk Again, was er geen hoop. Marc Herremans is en blijft het boegbeeld van To Walk Again. Een voorbeeld voor velen! 

quotation mark
 • "To Walk Again staat voor hoop. En hoop doet revalideren."

  Marc Herremans - Stichter en boegbeeld To Walk Again

  jamesarthur 2114

Het verhaal van Wout Van Aert

Het verhaal achter To Walk Again triggerde de interesse van fervent sporter Wout Van Aert. Hij weet uit ervaring hoe het voelt om plots afhankelijk te zijn van krukken en beperkt te worden in je vrijheid. Wout heeft dan ook veel bewondering voor de moed en het doorzettingsvermogen van de REVAlution-bezoekers en wil hen graag op een actieve manier ondersteunen.

Sarah De Bie, zijn vrouw, wil daarbij niet vanop de zijlijn toekijken. Ze deelt de passie van Wout voor alles wat met To Walk Again te maken heeft. De unieke en innovatieve revalidatie in het bijzonder. Wout en zijn vrouw Sarah zijn trotse en overtuigde peter en meter van het To Walk Again REVAlution Center. Ze verspreiden met veel enthousiasme de hoopvolle boodschap!

quotation mark
 • "Als sporter weet ik hoe moeilijk het is om terug te komen na een blessure. Elke dag blijven knokken om sterker te worden, vergt veel karakter en moed. To Walk Again geeft dat extra duwtje in de rug."

  Wout Van Aert - Peter van REVAlution Center

  wout en sarah II

Het verhaal van Jolien Van Loy

Het To Walk Again verhaal van Jolien Van Loy start begin 2013 wanneer ze betrokken raakt bij een dramatisch verkeersongeval met jammer genoeg zware gevolgen. Het verdict in het ziekenhuis van Gasthuisberg bleek immers bikkelhard te zijn: dwarslaesie, met een verlamming vanaf de borst tot gevolg. Het is ook daar in Leuven dat Jolien voor het eerst Marc Herremans ontmoet en op die manier ook het To Walk Again project leert kennen. Van zodra het een tijdje later kon, is Jolien gebruik beginnen maken van de staprobot, wat ze nu nog steeds wekelijk doet. Het hoeft uiteraard niet te verbazen dat het ook mentaal voor een enorm bevrijdend gevoel zorgt wanneer je de wereld weer even rechtop kan beleven en zo letterlijk en figuurlijk nieuwe stappen kan zetten. Vanuit eigen ervaring weet Jolien dan ook als geen ander welke toegevoegde waarde het REVAlution centrum kan brengen. Bij haar gaat het dan specifiek om de staprobot, maar daarnaast biedt het postrevalidatiecentrum nog zoveel andere innovatieve technologieën aan waarmee patiënten in een veilige omgeving opnieuw het eigen lichaam kunnen leren kennen en versterken. 

Na haar studies Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen was Jolien op het moment van haar ongeval aan de slag als Business Analist bij brouwerij Alken-Maes. Momenteel is ze opnieuw aan het studeren en is ze met Voeding- en Dieetkunde een geheel nieuwe weg ingeslagen.

Tot slot zet Jolien zich met Team Krollie ook persoonlijk in voor onze VZW. Door haar enthousiasme, gedrevenheid en de geweldige support van haar familie en vrienden blijft To Walk Again verder groeien en maakt ze met haar inspanningen (onder meer jaarlijks voor de Run To Walk Again) echt wel het verschil.

quotation mark
 • "Ik zal het gevoel nooit vergeten toen ik de staprobot voor het eerst gebruikte. Ik was zo blij! Het veranderde zo veel, echt een wereld van verschil."

  Jolien Van Loy - Lid To Walk Again

  16Jolien

Ontroerd door hun verhalen?

Boek een spreker