europese unie logo efro logo
facebook instagram linkedin youtube youtube
localeschooser NL

Organiseer een actie

Organiseer een actie!

Aan de ‘Op Maat’ werking van To Walk Again (organisatie van sportactiviteiten, hoogtechnoligsche revalidatie, toegepast onderzoek) hangt natuurlijk een hoog prijskaartje. To Walk Again is hiervoor volledig afhankelijk van jullie giften en acties.

Honderden vrijwilligers van de warme To Walk Again familie organiseren daarom tal van geldinzamelingsacties. Draag ook jij To Walk Again een warm hart toe? Twijfel niet. Zet ook een actie op poten! Alle beetjes helpen.

Kan je nog wat inspiratie gebruiken om een actie op te zetten? Wij helpen je graag op weg bij het bedenken en communiceren van je actie.

We zetten de meest courante acties op een rij : Eetfestijnen (ontbijtacties, bbq’s, spaghetti avonden), sportactiviteiten (loopestafettes, sponsortochten als de Dodentocht of 20km runs, fietstochten, …), verkopen (cakes, petjes, jawel … zelfs champagne), expo’s, veilingen, en shows.

Laat je inspireren. Hieronder 4 straffe acties in de kijker:

Naar het einde van de wereld voor To Walk Again.

Twee Belgische ultralopers snijden een onwaarschijnlijk avontuur aan : 25.000 kilometer lopen, van Alaska naar Argentinië, helemaal tot in Ushuaia, het einde van de wereld.

Dit is elke dag een marathon, twee jaar lang… liefst 590 marathons.

Zes vrienden zetten deze actie op. De lopers worden bijgestaan door 4 begeleiders. Ze leven sober onderweg - in hun omgebouwde pickup jeeps - maar keren royaal terug met minstens 1€ per kilometer tvv To Walk Again.

David Boel en vrienden organiseren een Benefiet Pianorecital, vol Chopin … en empathie.

David was in 2011 slachtoffer van een spijtig ongeluk, waarbij hij op het hoofd getroffen werd door een omvervallende boom. Het gevolg: een incomplete verlamming die reikte tot tepelhoogte. In 2017 leerde David To Walk Again kennen. ‘Een kentering’, zegt David:  ‘Ik volg sindsdien een intens revalidatieprogramma waarbij mijn situatie merkbaar verbeterde. Voorheen verlamde spieren in de romp en de armen zijn gedeeltelijk tot volledig teruggekomen in actiiviteit en kracht.’ 

David neemt ondertussen elk jaar deel aan de Run To Walk Again en zet acties op. Zo organiseerde David een benefiet Pianorecital van de Ukrainer Dmytro Sukhovienko, één van de meest getalenteerde pianisten van zijn generatie. In een afgeladen vol cultureel centrum Jan Tervaert genoot het publiek niet alleen van een schitterend pianoconcert, maar ook van de empathie voor revaliderende mensen met een beperking na hun ongeval.

David Boel en vrienden zamelden liefst 11.000€ in voor To Walk Again.

De Warmste Rolstoelweek.

In het kader van de Warmste Week worden jaarlijks prachtige acties georganiseerd tvv To Walk Again

In oktober kruipt het team van To Walk Again een week in de huid van mensen met een fysieke beperking. Hoe? We brengen zoveel mogelijk tijd door in een rolstoel. 1 week lang, van 's morgens tot 's avonds. Overal: thuis, op kantoor, in de winkel, op straat. Auto-in auto-uit. Met vallen en opstaan, tot tegen de verzuring.

Zo willen we onze leden en revalidanten een hart onder de riem steken en zelf ervaren welke obstakels zij dagelijks moeten overbruggen. In 2019 zamelden wij met ons 6 koppig team op korte tijd € 6.137,71 in. Een geslaagd experiment dat wij in 2020 breder willen uitrollen.

Wil je zelf een Warmste Rolstoelweek organiseren? Geef ons een seintje, wij kunnen je faciliteren.

Welkom Cesar

In het voorjaar van 2021 werd Cesar geboren, broertje van Charles en Jeanne. 

Ouders Lies en Jeremy beslisten om hun familie en vrienden via het geboortekaartje te vragen naar een donatie voor To Walk Again. Als derde kindje hadden ze thuis al heel wat babyspulletjes die opnieuw gebruikt konden worden.