europese unie logo efro logo
facebook instagram linkedin youtube youtube
localeschooser NL

De Bloesemwalk

Ga mee op pad voor een toekomst waarin iedereen stapt

*Einde Bloesemwalk

16/05/2021

DE BLOESEMWALK IS EEN UNIEKE COMBINATIE VAN WANDELTOCHTEN (11KM / 21KM/ 42KM) DOORHEEN DE HASPENGOUWSE FRUITSTREEK ROND SINT-TRUIDEN.

Ben jij helemaal klaar om deze mooie streek te ontdekken en wil je ook nog eens To Walk Again steunen? Fantastisch!

Graag hadden we er één grote wandeldag van gemaakt. Een dag waarop we allen samen zouden kunnen genieten van al het moois dat de bloesemstreek ons te bieden heeft. Jammer genoeg heeft het coronavirus daar anders over beslist.

Maar geen nood! Wij laten onze Bloesemwalk gewoon doorgaan en dit gedurende de hele bloesemperiode. Op deze manier kunnen jullie vrij kiezen wanneer jullie de tocht aanvatten.

Deelnemen is mogelijk voor iedereen! Iedere afstand heeft een rolstoelvriendelijke route.

Om deel te nemen stellen we geen donatietarget voorop. Maar natuurlijk zouden we het super geweldig vinden als jullie een centje voor ons doneren. Of helemaal fantastisch als jullie een actie opzetten om To Walk Again te steunen. Laat jullie bubbel sponsoren door familie en vrienden en ga samen voor één doel. Steun To Walk Again! Ondanks deze vreemde tijden zal het ons allen nog dichter bij elkaar brengen. 

Hoe kan je deelnemen?

Schrijf je in via onze inschrijvingspagina. Eens je inschrijving voltooid is ontvang je een bevestigingsmail met daarin de wandelroutes. Kijk samen met je bubbel welke wandeling jullie het beste past en download de roadmap of open de route in het wandelplatform RouteYou. Je hoeft geen account te hebben op RouteYou om de GPX-bestanden van de route te downloaden.

Hoe steun ik TO WALK AGAIN?

Overleg samen met je bubbel welk bedrag je wil doneren aan To Walk Again. Via volgende link kan je een donatie uitvoeren.

Een heuse sponsoractie kan je starten via ons actieplatform.

Maak een profiel aan, verzin een leuke naam voor je actie en personaliseer je online actiepagina. Zodra je er klaar voor bent, kun je beginnen met het verzamelen van donaties. Spread the word en deel je actiepagina zoveel mogelijk met je familie, vrienden en collega’s.

Praktische info

  • *April is DE Bloesemmaand bij uitstek. Maar het is moeilijk te zeggen wanneer de bloesems het mooiste staan en wanneer de bloesemperiode juist eindigt. Bij zacht weer in maart kunnen de bloemetjes er al in de eerste helft van april zijn. Maar wanneer de nachttemperaturen langer laag blijven wachten deze langer met bloeien.
  • Beslis voor jezelf wanneer het de ideale moment is en volg de situatie op de voet via de bloesemmeter van Toerisme Sint-Truiden.
  • De juiste weg volg je met behulp van het roadbook of de GPX-bestanden. De routes zijn niet bepijld.
  • Door de huidige maatregelen zal er geen randanimatie en bevoorrading aanwezig zijn.
  • Starten kan je vanaf één van de aanbevolen parkeerplaatsen. Zie onderaan deze pagina.
  • Op stap met de kinderen? Families met kleinere kinderen kunnen kiezen voor de 10km wandeling en kunnen eveneens gebruik maken van de rolstoelvriendelijke routes.
  • Bij verdere vragen i.v.m. de Bloesemwalk kan je contact opnemen met stephen.stappaerts@towalkagain.be

Wat gebeurt er met het ingezamelde geld?

Met jullie donaties en sponsoracties hopen wij volgende projecten te kunnen financieren:

  • De aankoop van een staprobot: Twee ekso-skeletten vormen vandaag de basis in het revalidatie-aanbod van TO WALK AGAIN. Onvoldoende om te kunnen voldoen aan de vraag. Vandaag hebben we 40 actieve stappers (personen met een dwarslaesie, CVA, etc.) die 1x per week met de staprobot kunnen trainen. Jaarlijks worden in België 200 personen getroffen door een dwarslaesie -  wekelijks 200 personen door een CVA. Met nieuwe staprobots kunnen wij meer mensen helpen. De aankoop van een nieuwe staprobot kost 180.000€.
  • Extra zomerkampen op maat: TO WALK AGAIN wil ervoor zorgen dat mensen met een fysieke beperking actief blijven sporten en bewegen met het oog op revalidatie en mogelijk herstel. Meer kinderen met een handicap moeten toegang kunnen krijgen tot aangepaste sportactiviteiten. De vraag is jammer genoeg groter dan het aanbod.
  • Extreme sportervaringen en reizen: Wij willen ogen openen en onze leden dingen laten ervaren die ze niet meer voor mogelijk achtten. TO WALK AGAIN organiseert On Wheels Dagen waarbij extreme sporten zoals zweefvliegen, duiken, waterskiën en klimmen aan bod komen. Iedere winter organiseren we een zitskivakantie en doorheen het jaar nemen we revalidanten mee op meerdaagse weekends.

Locatie

Mogelijke startplaatsen:

Startplaats 11km: Brouwerij Kerkom - Naamsesteenweg 469, 3800 Sint-Truiden

 

Startplaats 21km & 42km: Lichtenberglaan 3800 Sint-Truiden