Current Size: 100%

Op zondag 25 september waren we weer te gast op de manege van Sport Vlaanderen in Waregem. We begonnen deze dag die in het teken staat van de paardensport onder een stralend zonnetje. In de namiddag hadden we heel even regen, maar dat kon de pret niet drukken. Ervaring of geen ervaring, iedereen was welkom!

Naast het aangepast paardrijden in de overdekte paddock stonden er ook andere activiteiten op het programma. Wie graag eens wilde weten hoe groot het centrum eigenlijk wel is, kon kiezen voor een rondleiding in de manege. Tijdens de sessies verzorging van paarden leerden de deelnemers welke borstels er allemaal nodig zijn om de paarden te poetsen en zorgden ze ervoor dat de paarden er achteraf weer piekfijn uitzagen. Ook Carine en Kurt waren weer van de partij met hun miniatuurpaardjes om ons de kneepjes van het (rolstoel)mennen te leren. Zij zorgden eventjes voor sensatie toen één van de koetsen een klapband had, maar gelukkig konden alle volgende ritjes nog afgewerkt worden met de aangepaste rolstoelmenwagen! Tijdens de huifkartocht konden we dan weer genieten van de omgeving rond Waregem en de tocht werd afgesloten in galop op de befaamde Waregemse renbaan!

Naast onze On Wheels-dag was er op het centrum ook een wedstrijd para-equestrian (dressuurwedstrijd voor mensen met een beperking) aan de gang waar je naar toe kon kijken.

Kortom, het was weer een geslaagde dag en we willen zowel alle partners, vrijwilligers als deelnemers bedanken om er zo’n leuke dag van te maken!

Wil je de sfeer graag nog eens opsnuiven? Bekijk dan zeker de foto’s in onze fotobank.

© 2018 To walk again vzw
Een site door sporta.be