Current Size: 100%

“Maak mee mirakels mogelijk! Wordt TWA-Bewegingspartner of adopteer een exosuit”

 
Om de "re-validatie" van andersvaliden mogelijk te maken,
wil TWA bij de opstart van haar eerste TWA-Postrevalidatiecentrum zo optimaal mogelijk gebruik maken van publieke steunmechanismen. 
Bedrijven, koepelorganisaties, serviceclubs of individuen kunnen daarom ons initiatief steunen door een exosuit te adopteren of een structurele TWA-bewegingspartner te worden.
 
Eén geadopteerde staprobot biedt tot 15 mensen de kans om wekelijks van 2 stapsessies te genieten,
en kan gepersonaliseerd worden met een naamkaartje, bedrijfslogo of clubkleuren. 
Een TWA-Bewegingspartner participeert in een duurzaam ecosysteem.
Het is een langdurig structureel partnerschap ter financiering van laagdrempelige en innovatieve bewegings- en zorginnovatie.  
 
To Walk Again en haar partners willen daarom in januari en februari alvast zoveel mogelijk toezeggingen verzamelen
om het eerste To Walk Again-Postrevalidatiecentrum in 2016 te kunnen realiseren.
 
Geïnteresseerd: contacteer ons op info@towalkagain.be 
 

productie animatiefilm: Pixelsweets.com 

 

 

Twee manieren om te helpen: welke past bij jou? 

Adopteer een exosuit en geniet mee van de mirakels die jij mogelijk maakt!  

Met één pak kunnen er tot 15 mensen wekelijks van 2 stapsessies genieten.
Elke sessie brengt de technologie van de toekomst een stap dichterbij 

 

Word TWA-Bewegingspartner en participeer in een duurzaam ecosysteem

Een TWA-Bewegingspartner is een langdurig structureel partnerschap ter financiering van laagdrempelige en innovatieve bewegings- en zorginnovatie.
Zo kunnen meer andersvaliden met een fysieke beperking (post)re-valideren dankzij beweging, begeleiding en technologie. 

 

     

 

Zij zijn alvast fan: 

 

Rudy Van Ballaer, Algemeen Directeur AZ Herentals

Het concept To Walk Again - Postrevalidatiecentrum” is ontstaan binnen Sporta en To Walk Again mede dankzij de aankoop van een eerste staprobot. De link naar het ziekenhuis van Herentals en Orthopedie Van Haesendonck was snel gelegd. De expertise van het AZ Herentals op vlak van orthopedie en revalidatie is tot ver buiten de grenzen van de Kempen gekend. Orthopedie Van Haesendock heeft dan weer een sterke historische band met de dienst orthopedie van AZ Herentals. Daarnaast zorgde Mobilab (onderdeel van Thomas More met vestigingen in oa Geel en Turnhout) voor de wetenschappelijke inbreng met focus op onderzoeksprojecten enerzijds en de start van de nieuwe opleiding sport en beweging” binnen Thomas More anderzijds. 
 
Deze unieke samenwerking heeft dit project mogelijk gemaakt, met als doel het gapende gat van postrevalidatie voor mensen met een fysieke beperking op te vullen, en waarbij bijzondere aandacht wordt gegeven aan het gebruiken van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Nu is het kwestie van een volgende grote stap te zetten met de effectieve uitbouw van eerste To Walk Again-Postrevalidatiecentrum in het ziekenhuis van Herentals. Zowel de stad als de lokale middenstand geloven alvast volop in het project en hebben hun steun al toegezegd.

 

TWA-stapper Kristel Gevaert, Administrateur-Generaal Zorginspectie bij de Vlaamse Overheid

"Ook mentaal vind ik het een heel grote meerwaarde om nog eens terug het gevoel te hebben je ware grootte te kennen en op hetzelfde niveau van jullie te kunnen stappen."

 

 

ozijn,
Volksgezondheid en Gezin

 Jo Vandeurzen, Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

"Anderhalve maand geleden was ik aanwezig op KRC Genk - Moeskroen. Het hoogtepunt vond echter plaats voor de wedstrijd, toen voor de eerste keer in de geschiedenis 2 beenverlamden de aftrap gaven. 

Ik was enorm benieuwd hoe dat in zijn werk ging; stappen met behulp van een staprobot. Het deed me dan ook veel plezier om vanop de eerste rij te kunnen zien hoe Corrie en Jimy hun eerste passen in héél lange tijd kunnen zetten met de hulp van To Walk Again. 

Hun ambitie om dit vanuit hun TWA-Postrevalidatiecentruminitiatief aan elke andersvalide met een fysieke beperking aan te kunnen bieden, verdient dan ook alle steun. Ik hoop van harte dat zij, met de hulp van vele partners, slagen in hun opzet. Innovatie met gepersonaliseerde hulpmiddelen past volledig in het beleid dat we met Flanders’ Care realiseren.

 

Fons Leroy, gedelgeerde bestuurder van de VDAB en voorzitter van Rondpunt, het centrum voor verkeersslachtoffers, over To Work Again.

"Op de arbeidsmarkt hebben we alle talenten en competenties nodig. Talenten en competenties heffen beperkingen op. 

Als er nog beperkingen bestaan dan liggen ze niet bij de mensen die willen werken. Maar wel bij de arbeidsorganisaties of hun maatschappelijke omgeving.

Als gedelegeerd bestuurder van de VDAB en voorzitter van Rondpunt, het centrum voor verkeersslachtoffers, ondersteun ik dan ook volledig het project 'To work again'  Want jullie hebben recht op werk.

productie animatiefilm: Pixelsweets.com

Philippe Muyters, Vlaams Minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport

"Sport is eigenlijk iets fantastisch. Het is emotie op de eerste plaats: winnen en verliezen, doorzetten, vallen en weer opstaan. En altijd je 100% willen inzetten. 

Ik denk dat we in Vlaanderen met G-Sport Vlaanderen een enorme stap vooruit hebben gezet. En ik ben héél erkentelijk voor de samenwerking die we daarrond hebben kunnen maken met To Walk Again. Mensen hebben dankzij die samenwerking meer kans om in een goede accommodatie, met een goede begeleiding, hún sport te doen. 
En nu willen jullie een stap verder gaan: er voor zorgen dat mensen ook begeleid worden naar hún werk en dat er zorginnovatie komt in jullie Postrevalidatie-centrum. Dit kan ik alleen maar écht goedkeuren. Ik vind het fijn dat jullie dat doen. En op die manier bewijzen jullie nog eens dat jullie niet eerst gaan kijken naar de beperking die iemand heeft, maar wel naar de talenten en de mogelijkheden van iedereen gaan zoeken. Eigenlijk is het écht “To Live Again”. Ik wens jullie in elk geval alle succes.”

 

 

Kris Peeters, Vice-eersteminister en Minister van Werk, Economie en Consumenten

“To Walk Again blijft grote stappen voorwaarts zetten. Deze organisatie haalt haar inspiratie uit het indrukwekkende verhaal van Marc Herremans. Het verhaal van iemand die nooit opgeeft. Iemand die altijd weer nieuwe doelen stelt en zo zaken realiseert die niemand voor mogelijk had gehouden. To Walk Again heeft diezelfde brandende ambitie. Van een organisatie die aan fundraising en sensibilisering deed, is het uitgegroeid tot een ware beweging. Een beweging die zélf een speler is geworden in de behandeling en genezing van dwarsleasie.

© 2018 To walk again vzw
Een site door sporta.be