Current Size: 100%

On Wheels Mol

In samenwerking met: 
Gemeente Mol, Adviesraden voor personen met een handicap van Mol en Dessel, Zilvermeerhaven Port Aventura, Sailability Vlaanderen vzw, Waterski Vlaanderen

Wat?

Zilvermeerhaven Port Aventura in Mol zal bruisen op 19 augustus! Op, rond en in het Zilvermeer gaan personen met een fysieke en visuele beperking op wateravontuur. Razendsnel waterskiën en varen in een speedboot, op windkracht in de zeilboot, op armkracht in de kajak en de stand up paddle en als het wat rustiger mag, een chilltochtje op de loungeboot of wheel waver. Aan land is er plaats voor een handbike- en fietstocht. Een zomerse barbecue sluit deze klassieker onder de On Wheels-dagen van To Walk Again smakelijk af!


Activiteiten:

  • Waterskiën: Zitwaterski of staande, aan een touw of aan een zijboom, er zijn heel wat mogelijkheden. Een ervaren lesgever in de boot geeft je de juiste instructies, terwijl iemand in het water je helpt voor een goede start! Je mag enkel niet bang zijn om nat te worden.
  • Zeilen: Je kan meevaren met de ervaren kapiteins van de Yngling-zeilboot. In deze zeilboot kan je maximum met drie personen plaats nemen. Daarnaast zijn er ook mini-J-zeilboten. Deze éénmanszeilbootjes kunnen niet omkantelen en kunnen bestuurd worden met enkel de handen of met handen en voeten. In deze zeilboot kan je helemaal zelfstandig leren zeilen.
  • Kajak: een- en tweepersoonskajak
  • Suppen: Met SUP kan je staand/zittend op een supboard en met een peddel in de hand de wereld op een relaxte manier vanaf het water ontdekken.
  • Speedboot: met snelheid op het kanaal
  • Taxi-boot/loungeboot: een rustige rondvaart
  • Handbike- en fietstocht: Hou je het liever droog deze dag. Er is een mooie route uitgestippeld in de groene omgeving van Mol van ongeveer 20 km
  • Wheel waver: Ervaar de rust op het water met de speciaal ontworpen 'Electric Paddle Drive', simpel te besturen met een joystick en elektrisch aangedreven. Je kan met je rolstoel op de wheel waver rijden.

 

Prijs?
Deelnameprijs watersportactiviteiten: 5 euro
Broodje: 4,50 euro
BBQ volwassenen: 16 euro
BBQ -12j: 8 euro

Ben je benieuwd naar de sfeerbeelden van 2016? Neem dan vlug een kijkje in onze fotobank

 

 

Kalender: 
Kijk voor ons volledig aanbod in onze online kalender
Voor wie?: 
Jong en oud met een fysieke beperking en hun familie
Locatie: 
Zilvermeerhaven Port Aventura, Zilvermeerlaan 9, 2400 Mol

© 2018 To walk again vzw
Een site door sporta.be